به گزارش ایرنا، فایننشال تایمز آلمانی زبان، روز سه شنبه نوشت: هرچند آمریكا و اتحادیه اروپا فشارها و تحریم های اقتصادی علیه ایران را تشدید كرده اند اما شركت ها و فعالان اقتصادی در آلمان همچنان به كار خود ادامه می دهند و روابط اقتصادی و تجاری بین دو كشور همچنان برقرار است.
این گزارش با اشاره به اینكه، شركت های آلمانی همچنان نسبت به صادرات محصولات تولیدی خود به ایران و واردات كالاهای مورد نیاز خود از ایران اقدام می كنند، نوشت: در این روابط تجاری، مبادلات پولی و مالی به روش های مختلف از جمله پرداخت نقدی، مبادله كالا به كالا و همچنین انتقال وجه از راه كشورهای ثالث، بصورت كاملا قانونی انجام می شود.
این روزنامه اقتصادی آلمان در گزارش خود به نقل از 'میشائیل توكوس' مدیرعامل اتاق بازرگانی آلمان و ایران در شهر هامبورگ، نوشت: شركت های آلمانی خود را با شرایط تحریم ایران تطبیق داده اند و از راههای مختلف روابط تجاری و اقتصادی قانونی خود با ایران را ادامه می دهند.
در همین رابطه یك وكیل در امور قوانین صادراتی و تجارت نیز به این روزنامه، گفت: این نگرانی كه معاملات اقتصادی با ایران بطور كامل قطع شود، وجود ندارد و ما در چنین وضعیتی قرار نداریم.
' هارالد هومان'، افزود: در همین ماه مارس یك معامله چند میلیون یورویی برای یكی از موكلینش كه در زمینه واردات و صادرات كالا با ایران فعالیت می كند، منعقد كرده است.
فایننشال تایمز درنتیجه گیری خود از وضعیت اقتصادی و تجاری دو كشور، می نویسد: امید دولت آلمان و اتحادیه اروپا این بوده كه با تشدید تحریم ها بتواند تجارت با ایران را بصورت قابل توجهی محدود كرده و از این طریق منابع پولی تامین كننده هزینه های برنامه هسته ای ایران را خشك كند، اما این هدف آنان تحقق پیدا نكرده است.
براساس گزارش این روزنامه، صادرات آلمان به ایران در سال 2011 ، رقمی معادل 3 میلیارد و یكصد میلیون یورو را شامل شده كه البته این رقم نسبت به سال گذشته حدود 18 درصد كاهش داشته است.
مدیرعامل اتاق بازرگانی ایران و آلمان، در عین حال به این روزنامه یادآور شده كه اثرات جانبی ناشی از تحریم ها و شرایط حاكم بر بازار این انتظار را بوجود آورده كه امسال نیز كاهشی در همین حد شاهد باشیم اما روابط اقتصادی دو كشور برقرار است و مبادلات تجاری ادامه دارد.
فایننشال تایمز آلمانی زبان، بزرگترین مشكل در سر راه فعالیت های اقتصادی شركت های فعال را تحریم های بانكی عنوان كرده و به نقل از 'توكوس' می نویسد، شركت های اقتصادی آلمانی برای حل این مشكل برای خود راه حل های قانونی دارند تا بتوانند به كارشان ادامه دهند.
این مدیر اقتصادی در شهر هامبورگ به این روزنامه می گوید: به عنوان نمونه در معاملات تا 50 هزار یورو، پرداخت ها بصورت نقدی انجام می شود و در برخی موارد نیز كالاهای تولیدی دو كشور را با هم مبادله می كنیم.
توكوس همچنین انتقال پول از كشورهای ثالث از جمله تركیه، ارمنستان و روسیه سفید را از دیگر راههای انجام
معاملات اقتصادی دو كشور عنوان كرد .
هارالد هومان وكیل امور صادراتی نیز در این زمینه به فایننشال تایمز، گفت: اینگونه نیست كه فقط كشورهای ثالث غیر اروپایی برای انجام معاملات اقتصادی مد نظر باشد بلكه بانك های كوچك آلمانی نیز هنوز این آمادگی را دارند كه تحت شرایط مشخص معاملات اقتصادی و تجاری مشخصی را انجام دهند.
هومان می افزاید: حتی بر پایه قوانین سرسختانه دولت آمریكا نیز، نقل و انتقالات مالی تحت شرایط مشخصی امكان پذیر است.
فایننشال تایمز در همین زمینه اشاره می كند كه در سوئیس، فرانسه و دیگر كشورهای اتحادیه اروپا نیز بحد كافی موسسات پولی وجود دارد كه تماس های مالی خود را با بانك های ایرانی ادامه داده و قطع نكرده اند.
به نوشته این روزنامه كالاهای پزشكی و مواد غذایی از شمول قانون تحریم مستثنی هستند.
اروپام/2051** 1701**1514